велигден

Викендов за Велигден и на 12 и 13 мај да нема полициски час – предлог на Кризниот штаб

Elena Daskalova
Полициски час ќе нема за време на Велигден и Бајрам, соопштува министерот за здравство. Да се отворат летните тераси на сите угостителски објекти, полицискиот час...

Започнуваат Велигденските пости – православните христијани се подготвуваат за големиот празник

Elena Daskalova
Според традицијата и црквата, овој пост е познат под повеќе имиња и тоа: Велигденски пост – затоа што завршува на Велигден и значи подготовка за...