здравје

Прикриената депресија не е шега: Еве какви симптоми предизвикува

Elena Daskalova
Некои нешта во нашето тело се случуваат без да предизвикаат видливи симптоми. Но, некои состојби можат да создадат физички симптоми, за кои вие немате идеја...

Како алкалната исхрана го одржува вашето здравје?

Elena Daskalova
Зголемената киселост во организмот се решава со алкалната исхрана, која помага да се избориме со многу бактериски инфекции, но и да спречиме натамошни заболувања. Доколку...

Зошто не смеете целосно да ги исклучите јаглехидратите од исхраната?

Elena Daskalova
Многу долго веруваме дека за да има ефект диетата, мора да се откажеме од продуктите кои содржат јаглехидрати, односно од лебот, тестенините, но и од...