македонија

29 години македонски денар

Elena Daskalova
Поминаа точно 29 години од монетарното осамостојување на Македонија и прогласување на денарот како национална платежна валута. Монетарниот суверенитет е една од основните компоненти на...

Бројот на заразени во Македонија од почетокот на пандемијата се наближува до 100.000

Elena Daskalova
Министерството за здравство за изминатото деноноќие ја објави следната статистика: „Во последните 24 часа се направени 2.813 тестирања, а регистрирани се 509 нови случаи на...

Србија ќе даде 8000 вакцини Фајзер за Македонија

Elena Daskalova
Србија ќе даде 8000 вакцини за Македонија, од својата набавка од Фајзер, како одговор на барањето на Македонија за помош при купувањето на вакцини против...