нуклеарна катастрофа

Поминаа 35 години од нуклеарната катастрофа во Чернобил

Elena Daskalova
И по 35 години, градот Припијат, каде беше лоцирана некогашната нуклеарна централа Чернобил е празен, град на духови, радијацијата се уште е екстремно висока, а...