обичаи

Денеска е Благовештение – Благовец

Elena Daskalova
Според календарот на Македонската православна црква, денеска се прославува празникот Благовештение, познат народски како Благовец. Празникот Благовештение е еден од најголемите празници на Христовата Црква....