пандемија

Може ли безбедно да се користат јавните тоалети во време на пандемија?

Elena Daskalova
Јавните тоалети се нешто што ни создава многу главоболки, особено ако е итно, а знаеме дека многумина ги користат истите. Во трговски центри и угостителски...

Оскарите ќе се емитуваат во живо, ќе се почитуваат мерките за безбедност

Elena Daskalova
Свеченото доделување на најпрестижните филмски награди оваа година ќе се одвива во поинакви услови, следејќи ги тековните препораки во однос на пандемијата. „За да создадеме...

Бијонсе донира за луѓе кои пандемијата ги остави во станбена криза

Elena Daskalova
Американската музичка ѕвезда Бијонсе одлучила да донира по 5.000 долари за секое домаќинство кое се соочува со станбена криза поради пандемијата со која светот и...